Rainer Gepp

 

Klavir se je začel učiti s petimi leti pri svojem očetu.

 

Na Hochschule für Musik v Kölnu je študiral klavir pri Tiny Wirtz, komorno glasbo pri Günterju Kehru in interpretacijo samospevov pri Wilhelmu Heckerju.

 

Kot dobitnik štipendije francoske vlade se je izpopolnjeval pri Pierru Sancanu in Terryju de Brunhoffu v Parizu. Pomembna inspiracija so mu bili mojstrskih tečaji pri Claudiu Arrau, Tatjani Nikolajeva in Vitaliju  Margulisu. navdihnila so ga tudi osebna srečanja s Petrom Feuchtwangerjem in njegovim umetniškim in pedagoškim konceptom.

 

Nagrade:

 

  • Concours International de Piano d'Epinal 1971
  • Concurso Internacional Maria Canals, Barcelona 1973

 

Poleg solističnih nastopov igra Rainer Gepp v najrazličnejših komornih zasedbah. Razen muziciranja v »ARCADIA-TRIO« sodeluje še v »Meininger-Trio« (flavta, violončelo, klavir), »Arion-Trio« (sopran, rog, klavir) in v ansamblu »Baroque and blue« (flavta, klavir, bas, tolkala).

 

Številne turneje so ga vodile po Evropi in ZDA. Mnoge radijske produkcije in zgoščenke, posebno njegovim ansamblom posvečene skladbe sodobnih komponistk in komponistov, dokumentirajo njegovo umetniško odprtost in vsestranost.

 

Kritike:


Rainer Gepp war der im besten Sinne romantische Interpret, der, spieltechnisch rundum versiert, dem ebenso adäquat gerecht wurde wie der verinnerlichten, verträumten Kantilene... (Bonner Generalanzeiger)

 

Gepp ist ein intelligent gestaltender Mozartinterpret mit Anschlagskultur... (Kölner Stadtanzeiger)

 

Gepp ist ein vorzüglicher Musiker am Klavier, der ein sehr klares, farbiges Spiel einzusetzen wusste. (Tagesspiegel, Berlin)

 

Rainer Gepp made the Wigmore Hall’s Steinway sing most expressively...(The Times, London)

 

…eine Triovereinigung , die neben den großen Namen leicht bestehen kann... (Fono Forum)

 

... a world class ensemble (The Star Ledger, N.J., USA)